Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter
fredag 22. juni 2018
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Råd & Tips
Rettigheter
Fødselshistorier
Plager
Diverse Artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell diskusjon
Lover og rettigheter
Klær og utstyr
Hus og hjem
Navn
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
Kropp og velvære:
Fosterutvikling
Svangerskapsomsorg
Komplikasjoner
Fødsel
Keisersnitt
Kosthold og Helse:
Oppskrifter
Vekt og ernæring
Kostholdsråd
Røykekutt
 Klubber:
Terminklubber
Adoptivforeldre
Enslige gravide
Unge gravide
Moden SnartMamma
IVF-mammaer
Tvillinger og Trillinger
Risikosvangerskap
Vi som har mistet
Nytt fra Møteplassen
Nytt fra SnartGravid

A feed could not be found at http://www.snartgravid.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Nytt fra NybaktMamma

A feed could not be found at http://www.nybaktmamma.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Andre nyheter
Nye anbefalinger for håndtering av overtidige svangerskap
Skrevet av Folkehelseinsituttet   
torsdag 14. juli 2011
Nye anbefalinger for håndtering av overtidige svangerskap
Det er i dag ulik praksis for håndtering av overtidige svangerskap ved norske sykehus. Helsedirektoratet gir nå sykehusene anbefalinger til felles praksis.
Les mer...
 
ABC-fødeavdelingen på Ullevål har flere fødsler
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
torsdag 18. desember 2008
- Mange vurderer kanskje ikke dette alternativet fordi de tror at det er så spesielt at det ikke passer for dem. Men dette er ikke så annerledes. - ass. klinikksjef ved Kvinneklinikken, Kristi Hjelle.
Fødeavdelingen på Ullevål der kvinnene føder uten smertelindring, har for første gang over 500 fødsler på ett år.
ABC-fødeavdelingen ønsker i enda større grad å nå ut til gravide som kan ha glede av tilbudet.
Les mer...
 
Listeria funnet i grillpølser
Skrevet av Finsbråten   
fredag 14. november 2008
Det er påvist Listeria monocytogenes i enkelte produksjoner av Finsbråten grillpølser og Vita hjertego' grillpølser. Derfor har man valgt å tilbakekalle de nevnte produktene fra markedet.
Alle Finsbråten grillpølser, det vil si Grillpølser 500g, Ostegrill m⁄jalapeno 600g, Gourmetgrill 600g, Grillpølser MerSmak 500g samt Vita hjertego' grillpølser 420g på markedet kalles tilbake.
Les mer...
 
Mot føderekord på Ullevål
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
tirsdag 14. oktober 2008
Illustrasjonsfoto
Ved fødeavdelingen på Ullevål universitetssykehus ser det i år ut til å bli født flere barn enn noen gang tidligere. Sykehuset ligger an til å ha nærmere 7.000 fødsler i 2008.
Ingen andre fødeavdelinger i landet har like mange fødsler som Ullevål.
Les mer...
 
LO krever lengre og likere fordelt foreldrepermisjon
Skrevet av Landsorganisasjonen i Norge   
mandag 29. september 2008
LO krever lengre og likere fordelt foreldrepermisjon
- Utvidet og likere fordelt foreldrepermisjon er et kraftfullt likelønnstiltak, og vil over tid redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn i hele arbeidslivet, sier LO-leder Roar Flåthen.

Les mer...
 
Kvinner blir "glemt" når de har foreldrepermisjon
Skrevet av Barne- og likestillingsdepartementet   
lørdag 13. september 2008
Mange kvinner blir holdt utenfor viktige arbeidsprosjekter mens de er gravide og mister arbeidsoppgaver etter endt permisjonstid
Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) overleverte fredag 12-september forskningsrapporten: ”Konsekvenser av graviditet og uttak av foreldrepermisjon i norsk arbeidsliv” til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.
Les mer...
 
Kraftig reduksjon av sfinkterskader etter vellykket opplæringsprogram
Skrevet av Helsedirektoratet   
mandag 07. juli 2008
Tiltak som bl.a. å gjenintrodusere støtteteknikker for å hindre at hodet blir presset for fort frem under sluttfasen av fødselen har gitt gode resultater
Antall kvinner som får sfinkterskader (skade av endetarmens lukkemuskel) under fødselen er kraftig redusert etter bedre opplæring av helsepersonell. Helsetilsynet konstaterte i 2004 at det hadde skjedd en økning av slike fødselsskader og slo alarm.
Les mer...
 
Spor av Listeria påvist i familieskinke fra Gilde
Skrevet av Nortura   
tirsdag 18. mars 2008
Spor av Listeria påvist i familieskinke fra Gilde 
Nortura tilbakekaller et mindre parti med 150 gram Gilde familieskinke solgt i butikker nord i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane i perioden 14. - 18. mars med LOT kode 8107. Det er påvist spor av Listeria, og pålegget fjernes fra butikkene. Forbrukere som har kjøpt denne familieskinka oppfordres til ikke å spise det.
Les mer...
 
Kan kosttilskudd med ingefær skade fosteret?
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 06. februar 2008
Gravide bør være forsiktige med kosttilskudd tilsatt ingefærKvalme og oppkast er noe mange opplever i starten av svangerskapet, og i alle år har ingefær blitt anbefalt av leger og jordmødre. Nå mener forskere at kosttilskudd med store doser ingefær kan være skadelig for fosteret. Derfor advarer Fødevarestyrelsen i Danmark gravide mot å spise denne typen kosttilskudd inntil det er avklart om produktene kan skade.
Det er ikke skadelig å spise vanlig mat med ingefær.
Les mer...
 
Jordmor på hjemmebesøk
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
onsdag 30. januar 2008
Kristi Hjelle, assisterende klinikksjef ved Kvinneklinikken på UUS
Nybakte mødre på Ullevål universitetssykehus kan nå reise hjem kort tid etter fødselen og få besøk av jordmor hjemme.
Les mer...
 
Mattilsynet vil revurdere kostholdsråd for gravide
Skrevet av Mattilsynet   
onsdag 05. desember 2007
Listeria kan forekomme i bl.a. myke oster.I lys av de alvorlige hendelsene ved norske sykehus høsten 2007 vil Mattilsynet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere kostholdsråd for gravide. Listeria kan forekomme i matvarer som for eksempel myke oster, røket og gravet laks og kaldt kjøttpålegg. Det er viktig å følge de kostholdsråd som er laget for gravide. Disse finnes blant annet på Matportalen.no og er tilgjengelig ved helsestasjoner.
---
Pressemelding fra Mattilsynet.
Les mer...
 
Fedre tar mer av foreldrepengekaken
Skrevet av NAV   
torsdag 29. november 2007

Fedre tar mer av foreldrepengekakenStadig flere menn tar ut mer enn sin tildelte kvote på seks uker med foreldrepenger. Andelen menn som tar ut åtte uker eller mer øker stadig, og det er de eldste fedrene som tar ut mest, viser tall fra NAV.
Andelen menn som tar ut åtte uker eller mer har økt fra sju prosent i de tre første kvartalene i 1998 til drøye 13 prosent i de tre første kvartalene i 2007.
- Det er flott at fedrene i større grad enn før benytter seg av de mulighetene som finnes, sier direktør for pensjon og ytelser i NAV, Hilde Olsen.

Les mer...
 
Anbefaler helt alkoholfritt svangerskap
Skrevet av Sosial- og helsedirektoratet   
onsdag 24. oktober 2007
Anbefaler helt alkoholfritt svangerskapI disse dager starter Sosial- og helsedirektoratet kampanjen "Alkoholfritt svangerskap" med et klart råd til gravide om helt å kutte alkoholbruken. Kampanjen informerer om at selv små mengder alkohol kan være uheldig for barnet.
Det har lenge vært kjent at å innta store mengder alkohol under svangerskapet kan skade barnet. Barnets hjerne og andre organer utvikler seg gjennom hele svangerskapet. Nyere forskning viser at små mengder alkohol kan være nok til å forstyrre denne utviklingen.
Les mer...
 
Flere keisersnitt
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
tirsdag 16. oktober 2007

Om lag 16 prosent eller mer enn hver sjette fødende forløses nå med keisersnitt.Om lag 16 prosent eller mer enn hver sjette fødende forløses nå med keisersnitt.
De fylkesvise forskjellene er store, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet for 2005-2006. Flere østlandsfylker ligger høyt, med en keisersnittandel på 21,4 % (2006) i Østfold og 18,5 % i Oslo, mens Hordaland og Rogaland ligger relativt lavt, med henholdsvis 12,1 % og 13,2 %.
De fleste keisersnittene er hastekeisersnitt, der keisersnittet ikke er planlagt før fødselen. I 2006 var 60,6 % av keisersnittene på landsbasis hastekeisersnitt, og dette tallet har ligget relativt stabilt siden 1999 (62,8 % i 1999).

Les mer...
 
Nederlendere gale etter hjemmefødsel
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 05. september 2007
Se video her!Nederlendere har en koselig statistikk som gjør dem litt annerledes enn resten av den vestlige verden: Høyest prosentandel hjemmefødsler.
Andre land har snudd ryggen til en praksis de kaller gammeldags og risikabel, mens i Nederland er det å føde hjemme med jordmor til stede, ganske vanlig. Mer enn en tredjedel av alle barn i Nederland fødes på denne måten.
Se video her.
Les mer...
 
- Uforsvarlig jordmortjeneste om sommeren
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 08. august 2007
Uforsvarlig for gravide på sommerenOver hele landet stenger fødeavdelinger om sommeren. I følge Helsedirektoratet bør gravide på kontroll hos jordmor åtte ganger i løpet av svangerskapet, Mange steder i landet er dette umulig, og de gravide sendes derfor til fastlege i stedet.. - For mange vil det ikke være forsvarlig slik helsevesenet er lagt opp for gravide i Sommer-Norge, sier Nina Schmidt, leder i Jordmorforeningen til NRK.
Les mer...
 
Stadig færre gravide røyker i Norge
Skrevet av Sosial- og helsedirektoratet   
søndag 29. juli 2007

Sneip Norge har lenge vært blant de landene hvor flest gravide kvinner røyker. Det har vært en tydelig positiv nedgang i andelen gravide som røyker fra 1999 til 2006. Mange slutter også i løpet av svangerskapet.
16 prosent av de gravide røyker ved svangerskapets begynnelse, 9 prosent på tidspunktet for fødselen.

Les mer...
 
Vil lovfeste spørreforbud rundt graviditet
Skrevet av Martha Klem   
søndag 29. juli 2007
Active ImageLikestillings- og diskrimineringsombud Beate GangåsLikestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås vil at det skal bli forbudt å spørre om graviditet og familieplanlegging under jobbintervju. Diskriminering av gravide er i dag et av de største diskrimineringsproblemene i norsk arbeidsliv.
Les mer...
 
Fagfolk vil innføre ultralyd i 12. uke
Skrevet av Martha Klem   
fredag 27. juli 2007
Ultralyd 12 uker8 av 10 par velger å ta abort når de får vite at babyen har Downs syndrom. Nå ønsker fagfolk å innføre tilbud om ultralyd for alle i 12. svangerskapsuke, for å oppdage kromosomfeil.
Les mer...
 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader