Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter arrow Mot føderekord på Ullevål
lørdag 20. januar 2018
Mot føderekord på Ullevål Utskrift E-post
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
tirsdag 14. oktober 2008
 Illustrasjonsfoto
 

Ved fødeavdelingen på Ullevål universitetssykehus ser det i år ut til å bli født flere barn enn noen gang tidligere. Sykehuset ligger an til å ha nærmere 7.000 fødsler i 2008.

Ingen andre fødeavdelinger i landet har like mange fødsler som Ullevål. Fødetilbudet dekker alle typer fødsler. Mange gravide kvinner ønsker plass ved sykehuset, og Ullevål har lagt til rette for å kunne ta i mot enda flere fødende.

- Siden april ha antallet fødsler holdt seg høyt. Vi har rundt 20 fødsler i døgnet og våre dyktige og engasjerte ansatte sørger for at fødekvinnene blir godt ivaretatt, sier assisterende klinikksjef ved Kvinneklinikken, Kristi Hjelle.

Hva har dere gjort for å kunne ta i mot enda flere fødekvinner?

- Vi har kortet ned sykehusoppholdet fra tre til to dager for kvinner som har fått barn tidligere, og som har ukompliserte fødsler. Vi har stort sett bare fått positive tilbakemeldinger fra de nybakte mødrene, og noen velger å reise hjem etter en dag på sykehuset.

For å sikre oss at dette har gått bra har vi i år hatt ett prosjekt som vi kaller "Barsel hjemme" der jordmødre har reist hjem til barselkvinner som drar tidlig hjem. Ullevål har også en barselpoliklinikk der kvinnene som trenger oppfølging i etterkant får det. Dette er ett valg vi har tatt for å ivareta Helse Sør-Østs ansvar for fødselshjelp, da vi ser at antallet gravide i regionen har gått opp mer enn planlagt.

Er det ikke en fare for at kvinnene ikke føler seg like godt ivaretatt ved et stort sykehus som ved et lite?

- Vi er store, men vårt fokus er på den enkelte. Hver fødsel er unik og vi gir tett oppfølging. Jeg tror heller at størrelsen kan gi trygghet. Vi har høy ekspertise med alt fra gynekologer, jordmødre, barnepleiere, barneleger samt sekretærer og postverter som sørger for at fødekvinnen får den beste behandlingen.

 

Fakta om fødetilbudet på Ullevål:

· I 2007 var det rundt 6.500 fødsler ved Ullevål universitetssykehus. I 2008 ligger det an til at sykehuset vil ha 7000 fødsler.

· Fødeavdelingen er delt i A og B. 120 jordmødre og 50 barnepleiere jobber her i tillegg til seks sekretærer og fire postverter.

· Sykehuset har også en ABC-fødeavdeling for kvinner som ønsker svangerskapsomsorg hos jordmor, og som vil føde uten medikamentell smertelindring. Her jobber 19 jordmødre og en sekretær.

· De fleste kvinner som har hatt en ukomplisert fødsel får plass på barselavdelingen ved Ullevål Hotell. De får et eget rom med bad og fasiliteter som er vanlige på hotell. Her kan pappaen og søsken også bo.

· Fødeavdelingen har ekspertise til å ha svært kompliserte fødsler. Kvinneklinikken har til sammen 60 gynekologer som når det trengs samarbeider tett med de andre medisinske spesialistene ved sykehuset.

· Sykehuset har en observasjonspost for gravide som må være på sykehuset over tid på grunn av sykdom.

· Det er et tett samarbeid med Barneklinikken. Barn som har behov for medisinsk hjelp får oppfølging her.

 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader