Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Diverse Artikler
lørdag 20. januar 2018
Diverse Artikler
Kurs i planlagt keisersnitt på Ullevål Universitetssykehus
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
tirsdag 24. juni 2008
Kurs i planlagt keisersnitt på Ullevål Universitetssykehus
Fem par sitter i et auditorium på Kvinneklinikken på Ullevål. Felles for dem er at innen sju til ti dager har de fått et barn. Født ved keisersnitt. I løpet av en times informasjonsmøte får både mor og far vite mye om hva som kan vente dem, mange spørsmål blir besvart og noen tårer felles også.
Les mer...
 
Slimproppen
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 16. januar 2008
Kommer du ikke snart?!Slimproppen ser som regel ut som en gelatinaktig klump. Den kan variere i utseende, fra gjennomsiktig, til rosa, og kan ha striper av blod. Den produseres av ivmorhalsen tidlig i svangerskapet, og sperrer åpningen til livmoren gjennom hele graviditeten. Beskyttelsen denne proppen gir er livsviktig, siden den fungerer som en ugjennomtrengelig barriere for bakterier og andre ulumskheter, gjennom hele svangerskapet.
Les mer...
 
Parabener og svangerskap - Bør du være bekymret?
Skrevet av Andrew Smith   
torsdag 10. januar 2008
Parabener brukes i en rekke produkter, spesielt i kosmetikk, inkludert hudpleieprodukter, shampo og balsam, solkrem, deodoranter, og såper.Parabener har blitt brukt som konserveringsmidler siden tidlig på 1920-tallet, og tilsettes for å forhindre bakterievekst. De brukes i en rekke produkter, spesielt i kosmetikk, inkludert hudpleieprodukter, shampo og balsam, solkrem, deodoranter og såper.
Bare ta en titt på badet ditt, og se hvor mange produkter som inneholder ingredienser som methyl-, propyl-, butyl- eller ethylparaben, eller ingredienser som p-hydroxynenzoate (PHB).
Les mer...
 
Knipeøvelser
Skrevet av Martha Klem   
søndag 22. juli 2007
Mange gravide sliter med urinlekkasjer, fordi muskulaturen i bekkenbunnen utsettes for store påkjenninger under graviditet og fødsel.
Knipeøvelser styker muskulaturen i bekkenbunnen, og kan bl.a. forebygge urinlekkasjer. Det kan til og med gi et mer tilfredsstillende sexliv.
Les mer...
 
Massasje under svangerskapet
Skrevet av Martha Klem   
lørdag 21. juli 2007
 MassasjeUnder graviditeten skal kroppen gjennom mange forandringer. Vektøkningen øker belastningen på muskler og ledd, hormoner som skilles ut for å forberede kroppen på fødselen får skjelettet og leddene til å bli løsere og mer fleksible, og økt væskeinnhold i kroppen øker arbeidsmengden for hjertet og nyrene.
Les mer...
 
Smertelindring under fødselen
Skrevet av "Ine"   
lørdag 21. juli 2007
Det er ikke lett å vurdere hva en vil ha når fødselen først er i gang, det kan derfor være lurt på forhånd å sette seg inn i hvilke alternativer som finnes.
"Ine" gir oss en kort oversikt over noe av det som tilbys den fødende, samt påvirking på mor og barn.
Les mer...
 
Svangerskapshormonet hCG
Skrevet av "Ania"   
lørdag 21. juli 2007

 HCG-hormonetBioingeniør Ania forteller oss om svangerskapshormonet hCG (human choriongonadotropin).

hCG produseres i placenta (morkaken).
Hormonets viktigste funksjon er å stimulere progesteronsyntesen i corpus luteum (det gule legemet) under svangerskapets første fase.
Små mengder av hCG produseres også i hypofysen både hos menn og ikke gravide kvinner.

Les mer...
 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader