Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
lørdag 26. mai 2018
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Råd & Tips
Rettigheter
Fødselshistorier
Plager
Diverse Artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell diskusjon
Lover og rettigheter
Klær og utstyr
Hus og hjem
Navn
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
Kropp og velvære:
Fosterutvikling
Svangerskapsomsorg
Komplikasjoner
Fødsel
Keisersnitt
Kosthold og Helse:
Oppskrifter
Vekt og ernæring
Kostholdsråd
Røykekutt
 Klubber:
Terminklubber
Adoptivforeldre
Enslige gravide
Unge gravide
Moden SnartMamma
IVF-mammaer
Tvillinger og Trillinger
Risikosvangerskap
Vi som har mistet
Nytt fra Møteplassen
Nytt fra SnartGravid

A feed could not be found at http://www.snartgravid.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Nytt fra NybaktMamma

A feed could not be found at http://www.nybaktmamma.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Slimproppen Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 16. januar 2008

Kommer du ikke snart?!Det å miste slimproppen er en av de fysiske forandringene noen kvinner gjennomgår før fødselen begynner skikkelig. Etterhvert som livmorhalsen blir mykere og åpner seg sprekker noen ganger de tynne blodårene, og gir slimet litt rosa farge eller striper av blod.

Det tykke slimet har blokkert åpningen i livmorhalsen siden tidlig i svangerskapet. Etterhvert som termindatoen nærmer seg vil slimproppen løsne, noen ganger dele seg, og skilles så ut av kroppen. Når dette skjer er det et klart tegn på at kroppen din forbereder seg til fødselen. Fødselen kan starte etter noen timer hos noen, men for de fleste vil det fremdeles være snakk om dager.


Noen fakta:

• Livmorhalsen produserer slimproppen, som sperrer åpningen til livmoren gjennom hele svangerskapet. Beskyttelsen denne proppen gir er livsviktig, siden den fungerer som en ugjennomtrengelig barriere for bakterier og andre ulumskheter, gjennom hele svangerskapet.

• Mot slutten av svangerskapet mister slimproppen mye av funksjonen sin, fordi den har økt sjanse for å løsne. Delvis på grunn av den økende antallet underlivsundersøkelser, og delvis på grunn at den naturlige modningen og åpningen av livmorhalsen.

• Når slimproppen løsner kan fødselen være 1 dag til 3 uker unna. Ikke få panikk, og regn med at fødselen starter med en gang du ser en gelatinlignende klumpen. Det betyr enkelt og greit bare at livmorhalsen gjenomgår de normale forberedelsene til fødselen.

• Klumpen av seigt, tykt slim løsner fra livmorhalsen når den begynner å åpne seg, og presses ned i skjeden.

• Slimproppen ser som regel ut som en gelatinaktig klump. Den kan variere i utseende, fra gjennomsiktig, til rosa, og kan ha striper av blod.

• Ikke alle kvinner opplever at slimproppen kommer ut som en gelatinaktig klump. Hos noen har den gått såpas mye istykker at det ikke oppleves som en "propp", men mer som økt utflod over tid.

• Ikke nøl med å ringe legen hvis du er usikker på hva du ser. Det kan være greit å utelukke andre, alvorlige muligheter.
 

Når ringe legen:

Slimproppen må ikke forveksles med fostervann. Fostervann er vannaktig i konsistensen, i motsetning til slimproppen som er gelatinaktig. Lekkasje av fostervann bør tas alvorlig, så hvis du mistenker dette må du kontakte lege umiddelbart.

Hvis utfloden er rikelig og har en klar rødfarge må du ringe legen med en gang. Blødning kan være et tegn på morkakeløsning eller foranliggende morkake, og begge deler krever øyeblikkelig medisinsk behandling.

 

 

 

 

 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader