Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Forskning arrow Ingen økt risiko for kompliserte svangerskap med barn nummer to
fredag 22. juni 2018
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Råd & Tips
Rettigheter
Fødselshistorier
Plager
Diverse Artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell diskusjon
Lover og rettigheter
Klær og utstyr
Hus og hjem
Navn
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
Kropp og velvære:
Fosterutvikling
Svangerskapsomsorg
Komplikasjoner
Fødsel
Keisersnitt
Kosthold og Helse:
Oppskrifter
Vekt og ernæring
Kostholdsråd
Røykekutt
 Klubber:
Terminklubber
Adoptivforeldre
Enslige gravide
Unge gravide
Moden SnartMamma
IVF-mammaer
Tvillinger og Trillinger
Risikosvangerskap
Vi som har mistet
Nytt fra Møteplassen
Nytt fra SnartGravid

A feed could not be found at http://www.snartgravid.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Nytt fra NybaktMamma

A feed could not be found at http://www.nybaktmamma.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Ingen økt risiko for kompliserte svangerskap med barn nummer to Utskrift E-post
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
torsdag 26. juni 2008
 Ingen økt risiko for kompliserte svangerskap med barn nummer to
 
 
Foreldre som har fått et barn med medfødt misdannelse har ikke økt risiko for blant annet veksthemming, svangerskapsforgiftning, for tidlig fødsel eller dødfødsel ved svangerskap nummer to. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet, som baserer seg på data fra Medisinsk fødselsregister. Det er kjent fra før at kvinner som har fått et barn med medfødt misdannelse har en økt risiko for at barn nummer to også fødes med misdannelser sammenlignet med kvinner som fikk et første barn uten misdannelser.

 

Det å få et barn med en medfødt misdannelse kan gjøre foreldre engstelige for hvordan et neste svangerskap vil gå. Målet med denne studien var å undersøke andre utfall enn misdannelser i et svangerskap nummer to blant kvinner som hadde fått sitt første barn med en medfødt misdannelse.

- Foreldre som går videre til et nytt svangerskap etter å ha fått et barn med misdannelser i sitt første svangerskap kan beroliges med at utover risikoen for gjentatt misdannelse, er det generelt sett ikke økt risiko for uheldige svangerskapsutfall sammenlignet med familier uten misdannede barn, sier Kari Klungsøyr, forsker ved Folkehelseinstituttet.

Med uheldige svangerskap menes her for tidlig fødsel, morkakeløsning, veksthemming, svangerskapsforgiftning eller dødfødsel.

Forskerne fant imidlertid noe økt risiko for veksthemming i svangerskap som fulgte et barn med leppe-ganespalte. Det er også økt risiko for seteleie i svangerskap som fulgte et barn med reduksjonsdefekter i armer eller bein, også når vi bare så på familier der det første barnet var i hodeleie.
 

Data fra 1967-2004

Forskerne brukte data fra Medisinsk fødselsregister fra 1967 til 2004, der alle fødsler til en kvinne ble koblet sammen i ”søskenflokker”. Studiepopulasjonen besto av 538 669 første- og annenfødte helsøsken (enkeltfødsler).

Familiene ble klassifisert som ”affiserte” hvis det første barnet hadde en alvorlig misdannelse. Utfall av svangerskap nummer to (uten misdannelser) ble sammenlignet for familier med og familier uten et misdannet første barn. Det ble gjort egne analyser for svangerskap som fulgte et førstefødt barn med nevralrørsdefekter, leppe-gane spalte, bukveggsdefekter, reduksjonsdefekter i armer eller bein, klumpfot og hofteleddsdysplasi.

 

 
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader