Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside
fredag 22. juni 2018
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Råd & Tips
Rettigheter
Fødselshistorier
Plager
Diverse Artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell diskusjon
Lover og rettigheter
Klær og utstyr
Hus og hjem
Navn
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
Kropp og velvære:
Fosterutvikling
Svangerskapsomsorg
Komplikasjoner
Fødsel
Keisersnitt
Kosthold og Helse:
Oppskrifter
Vekt og ernæring
Kostholdsråd
Røykekutt
 Klubber:
Terminklubber
Adoptivforeldre
Enslige gravide
Unge gravide
Moden SnartMamma
IVF-mammaer
Tvillinger og Trillinger
Risikosvangerskap
Vi som har mistet
Nytt fra Møteplassen
Nytt fra SnartGravid

A feed could not be found at http://www.snartgravid.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Nytt fra NybaktMamma

A feed could not be found at http://www.nybaktmamma.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Velkommen til SnartMamma!
-For deg som er gravid.

Kurs i planlagt keisersnitt på Ullevål Universitetssykehus
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
Kurs i planlagt keisersnitt på Ullevål Universitetssykehus
Fem par sitter i et auditorium på Kvinneklinikken på Ullevål. Felles for dem er at innen sju til ti dager har de fått et barn. Født ved keisersnitt. I løpet av en times informasjonsmøte får både mor og far vite mye om hva som kan vente dem, mange spørsmål blir besvart og noen tårer felles også.
Les mer...
 
Gravide kvinner med bulimi har mer angst og depresjon
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Gravide kvinner med bulimi har mer angst og depresjon
Kvinner som har bulimi i svangerskapet har høyere forekomst av symptomer knyttet til angst og depresjon sammenlignet med gravide kvinner uten spiseforstyrrelser. De har også lavere selvfølelse og er mer misfornøyd med livet og forholdet til partner, viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet.
Les mer...
 
Keisersnitt er forbundet med astmarisiko
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Keisersnitt er forbundet med astmarisiko 
Barn som er født med keisersnitt har en 50 % økt risiko for å utvikle astma sammenliknet med barn som fødes på vanlig måte. Hastekeisersnitt øker risikoen ytterligere. Det viser en ny studie basert på data fra 1,7 millioner fødsler registrert i Medisinsk fødselsregister ved Nasjonalt folkehelseinstitutt.
Les mer...
 
Ekstrem kvalme og oppkast varierer etter den gravides fødeland
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Gravide kvinner født i India og på Sri Lanka har tre ganger så høy risiko for å utvikle ekstrem kvalme og oppkast (hyperemesis gravidarum) sammenliknet med etnisk norske kvinner.
Gravide kvinner født i India og på Sri Lanka har tre ganger så høy risiko for å utvikle ekstrem kvalme og oppkast (hyperemesis gravidarum) sammenliknet med etnisk norske kvinner. Det viser funn fra Medisinsk fødselsregister, Folkehelseinstituttet, der 900 000 førstegangsfødende er registrert over en 40 års periode.
Les mer...
 
Setefødsel kan være arvelig
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Baby i seteleie
Dersom et barn fødes med setet i stedet for hodet først, kan dette skyldes at barnet har arvet spesielle egenskaper fra mor eller far. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet, Avdeling for medisinsk fødselsregister.
Les mer...
 
Føder færre barn etter keisersnitt
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Føder færre barn etter keisersnitt
Kvinner som føder sitt første barn ved keisersnitt, får noe færre barn enn kvinner som føder på vanlig måte. Det viser en studie ved Folkehelseinstituttet og Universitetet i Bergen.
Les mer...
 
Spor av Listeria påvist i familieskinke fra Gilde
Skrevet av Nortura   
Spor av Listeria påvist i familieskinke fra Gilde 
Nortura tilbakekaller et mindre parti med 150 gram Gilde familieskinke solgt i butikker nord i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane i perioden 14. - 18. mars med LOT kode 8107. Det er påvist spor av Listeria, og pålegget fjernes fra butikkene. Forbrukere som har kjøpt denne familieskinka oppfordres til ikke å spise det.
Les mer...
 
Vitamintilskudd reduserer risikoen for morkakeløsning
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Inntak av folat og andre vitaminer i form av vitamintilskudd før og under svangerskapet reduserer risikoen for morkakeløsning med inntil 30 prosent.
Inntak av folat og andre vitaminer i form av vitamintilskudd før og under svangerskapet reduserer risikoen for morkakeløsning med inntil 30 prosent. Det viser en ny studie fra Nasjonalt folkehelseinstitutt og Universitetet i Bergen.
Les mer...
 
Vanlig med medikamentbruk ved svangerskap
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
6 av 10 bruker reseptbelagte medisiner under svangerskapet En stor andel kvinner bruker reseptpliktige medisiner kort tid før og under svangerskapet. Også hver fjerde vordende far bruker medisiner kort tid før starten på svangerskapet. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstiuttet. 
Les mer...
 
Kan kosttilskudd med ingefær skade fosteret?
Skrevet av Martha Klem   
Gravide bør være forsiktige med kosttilskudd tilsatt ingefærKvalme og oppkast er noe mange opplever i starten av svangerskapet, og i alle år har ingefær blitt anbefalt av leger og jordmødre. Nå mener forskere at kosttilskudd med store doser ingefær kan være skadelig for fosteret. Derfor advarer Fødevarestyrelsen i Danmark gravide mot å spise denne typen kosttilskudd inntil det er avklart om produktene kan skade.
Det er ikke skadelig å spise vanlig mat med ingefær.
Les mer...
 
Jordmor på hjemmebesøk
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
Kristi Hjelle, assisterende klinikksjef ved Kvinneklinikken på UUS
Nybakte mødre på Ullevål universitetssykehus kan nå reise hjem kort tid etter fødselen og få besøk av jordmor hjemme.
Les mer...
 
Gi det ufødte barnet alt det trenger
Skrevet av Eva Moffat   

Et godt balansert måltid bør bestå av proteiner, karbohydrater og fett.Det ufødte barnet er fullstendig avhengig av moren. Derfor vil det meste av maten hun spiser bli brukt av det ufødte barnet, så det kan vokse og overleve inne i henne. Det er ganske mange ting som er essensielle for både moren og hennes ufødte barn.
Hva trenger mor og barn?
Eva Moffat har skrevet mange helserelaterte artikler, og har nå fått den prestisjetunge tittelen "Expert Author".
Hun ble også stemt frem som Journalist of the Year i 2004 og 2005 av British Ethnic Health Awareness Foundation.

Les mer...
 
Slimproppen
Skrevet av Martha Klem   
Kommer du ikke snart?!Slimproppen ser som regel ut som en gelatinaktig klump. Den kan variere i utseende, fra gjennomsiktig, til rosa, og kan ha striper av blod. Den produseres av ivmorhalsen tidlig i svangerskapet, og sperrer åpningen til livmoren gjennom hele graviditeten. Beskyttelsen denne proppen gir er livsviktig, siden den fungerer som en ugjennomtrengelig barriere for bakterier og andre ulumskheter, gjennom hele svangerskapet.
Les mer...
 
Parabener og svangerskap - Bør du være bekymret?
Skrevet av Andrew Smith   
Parabener brukes i en rekke produkter, spesielt i kosmetikk, inkludert hudpleieprodukter, shampo og balsam, solkrem, deodoranter, og såper.Parabener har blitt brukt som konserveringsmidler siden tidlig på 1920-tallet, og tilsettes for å forhindre bakterievekst. De brukes i en rekke produkter, spesielt i kosmetikk, inkludert hudpleieprodukter, shampo og balsam, solkrem, deodoranter og såper.
Bare ta en titt på badet ditt, og se hvor mange produkter som inneholder ingredienser som methyl-, propyl-, butyl- eller ethylparaben, eller ingredienser som p-hydroxynenzoate (PHB).
Les mer...
 
Fødebrev
Skrevet av Lisa Bowman   
Fødebrevet vil gi deg og din partner, jordmødre og leger et mål å jobbe mot.Du har kanskje allerede en idé om hvordan du ønsker å sette barnet deres til verden. Et fødebrev kan være nyttig når du vurderer de forskjellige alternativene du har, inkludert hvor du ønsker å føde, hvordan du ser for deg fødselen, hva slags smertelinding du foretrekker, og hvem du vil ha med deg under fødselen. Det meste av planer blir lett glemt når riene kommer.
De fleste kvinner sier at den største fordelen ved å skrive et fødebrev er at det forbereder deg mentalt.
Les mer...
 
Oppdaterte kostholdsråd for gravide
Skrevet av Matportalen   
Noen få matvarer kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for fosteret, selv om de ikke er farlige for deg som voksen.Når du er gravid er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Noen få matvarer kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for fosteret, selv om de ikke er farlige for deg som voksen.
Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene i denne artikkelen.
Les mer...
 
Mattilsynet vil revurdere kostholdsråd for gravide
Skrevet av Mattilsynet   
Listeria kan forekomme i bl.a. myke oster.I lys av de alvorlige hendelsene ved norske sykehus høsten 2007 vil Mattilsynet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere kostholdsråd for gravide. Listeria kan forekomme i matvarer som for eksempel myke oster, røket og gravet laks og kaldt kjøttpålegg. Det er viktig å følge de kostholdsråd som er laget for gravide. Disse finnes blant annet på Matportalen.no og er tilgjengelig ved helsestasjoner.
---
Pressemelding fra Mattilsynet.
Les mer...
 
Fedre tar mer av foreldrepengekaken
Skrevet av NAV   

Fedre tar mer av foreldrepengekakenStadig flere menn tar ut mer enn sin tildelte kvote på seks uker med foreldrepenger. Andelen menn som tar ut åtte uker eller mer øker stadig, og det er de eldste fedrene som tar ut mest, viser tall fra NAV.
Andelen menn som tar ut åtte uker eller mer har økt fra sju prosent i de tre første kvartalene i 1998 til drøye 13 prosent i de tre første kvartalene i 2007.
- Det er flott at fedrene i større grad enn før benytter seg av de mulighetene som finnes, sier direktør for pensjon og ytelser i NAV, Hilde Olsen.

Les mer...
 
Hvilke typer julemat bør gravide unngå?
Skrevet av Matportalen   
Gravide bør ikke spise raket fisk,Gravide trenger ikke gå på diett i høytiden, men det er enkelte matvarer kvinner bør holde seg unna i løpet av et svangerskap. Rakfisk skal gravide ikke spise i det hele tatt, og det er også viktig å sjekke at røkt og gravet fisk ikke går ut på dato med det første.
Les mer...
 
Anbefaler helt alkoholfritt svangerskap
Skrevet av Sosial- og helsedirektoratet   
Anbefaler helt alkoholfritt svangerskapI disse dager starter Sosial- og helsedirektoratet kampanjen "Alkoholfritt svangerskap" med et klart råd til gravide om helt å kutte alkoholbruken. Kampanjen informerer om at selv små mengder alkohol kan være uheldig for barnet.
Det har lenge vært kjent at å innta store mengder alkohol under svangerskapet kan skade barnet. Barnets hjerne og andre organer utvikler seg gjennom hele svangerskapet. Nyere forskning viser at små mengder alkohol kan være nok til å forstyrre denne utviklingen.
Les mer...
 
Flere keisersnitt
Skrevet av Folkehelseinstituttet   

Om lag 16 prosent eller mer enn hver sjette fødende forløses nå med keisersnitt.Om lag 16 prosent eller mer enn hver sjette fødende forløses nå med keisersnitt.
De fylkesvise forskjellene er store, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet for 2005-2006. Flere østlandsfylker ligger høyt, med en keisersnittandel på 21,4 % (2006) i Østfold og 18,5 % i Oslo, mens Hordaland og Rogaland ligger relativt lavt, med henholdsvis 12,1 % og 13,2 %.
De fleste keisersnittene er hastekeisersnitt, der keisersnittet ikke er planlagt før fødselen. I 2006 var 60,6 % av keisersnittene på landsbasis hastekeisersnitt, og dette tallet har ligget relativt stabilt siden 1999 (62,8 % i 1999).

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Neste > Slutt >>

Resultat 32 - 62 av 89
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader