Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Råd & Tips
fredag 22. juni 2018
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Råd & Tips
Rettigheter
Fødselshistorier
Plager
Diverse Artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell diskusjon
Lover og rettigheter
Klær og utstyr
Hus og hjem
Navn
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
Kropp og velvære:
Fosterutvikling
Svangerskapsomsorg
Komplikasjoner
Fødsel
Keisersnitt
Kosthold og Helse:
Oppskrifter
Vekt og ernæring
Kostholdsråd
Røykekutt
 Klubber:
Terminklubber
Adoptivforeldre
Enslige gravide
Unge gravide
Moden SnartMamma
IVF-mammaer
Tvillinger og Trillinger
Risikosvangerskap
Vi som har mistet
Nytt fra Møteplassen
Nytt fra SnartGravid

A feed could not be found at http://www.snartgravid.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Nytt fra NybaktMamma

A feed could not be found at http://www.nybaktmamma.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Råd & Tips
Fødselsforberedelser med yoga
Skrevet av Martha Klem   
mandag 15. april 2013
Yoga er et verdifullt verktøy før, under og etter fødselen. Du kan lære deg pusteteknikker og avslapping, styrke utholdenheten din, og komme i form igjen etter fødselen.
Yoga er et verdifullt verktøy før, under og etter fødselen. Du kan lære deg pusteteknikker og avslapping, styrke utholdenheten din, og komme i form igjen etter fødselen.
Denne artikkelen er ikke ment som en erstatning for kyndig veiledning i yoga for gravide, men kan hjelpe deg igang med noen enkle øvelser og avslappingsteknikker.
Med videoinstruksjoner.
Les mer...
 
Gravid og røykfri inn i det nye året
Skrevet av Helsedirektoratet   
torsdag 30. desember 2010
Graviditet er en god anledning til å slutte å røyke - for barnets skyld, men også for deg som skal bli mor eller far
Å bære fram et barn er en gyllen mulighet til å endre på vaner som kanskje bør justeres, ikke minst for barnets del. Noen må endre på mat- eller drikkevaner, mens andre må tenke gjennom sitt forhold til tobakk.
Les mer...
 
Gravide og langrenn
Skrevet av Helsedirektoratet   
onsdag 15. desember 2010
Skigåing er en flott aktivitet for deg som er gravid
Skigåing er en flott aktivitet for deg som er gravid. Du bruker mange muskelgrupper og du får trent styrke og kondisjon samtidig. Om du går på litt, er det en enkel måte å få opp formen på.
Les mer...
 
Gravid og trygg på nett
Skrevet av Helsedirektoratet   
tirsdag 23. november 2010

helsediretoratet.no/gravid
.Mange gravide opplever informasjonen på nett som en jungel av sprikende råd. På helsedirektoratet.no/gravid har vi samlet viktig informasjon om hva som er bra før, under og etter graviditeten.
Vi har også lagt ut god informasjon om svangerskapsforløp, fødsel og amming.

Les mer...
 
Fysisk aktivitet, graviditet og fødsel
Skrevet av Helsedirektoratet   
søndag 07. september 2008
 I et normalt svangerskap vil lett til moderat aktivitet være uten risiko og gi store helsegevinster 
Under svangerskapet skjer det en rekke forandringer med kroppen som gjør at det å være i bevegelse er enda viktigere enn ellers. I et normalt svangerskap vil lett til moderat aktivitet være uten risiko og gi store helsegevinster.
Les Helsedirektoratets anbefalinger her.
Les mer...
 
Gi det ufødte barnet alt det trenger
Skrevet av Eva Moffat   
lørdag 19. januar 2008

Et godt balansert måltid bør bestå av proteiner, karbohydrater og fett.Det ufødte barnet er fullstendig avhengig av moren. Derfor vil det meste av maten hun spiser bli brukt av det ufødte barnet, så det kan vokse og overleve inne i henne. Det er ganske mange ting som er essensielle for både moren og hennes ufødte barn.
Hva trenger mor og barn?
Eva Moffat har skrevet mange helserelaterte artikler, og har nå fått den prestisjetunge tittelen "Expert Author".
Hun ble også stemt frem som Journalist of the Year i 2004 og 2005 av British Ethnic Health Awareness Foundation.

Les mer...
 
Fødebrev
Skrevet av Lisa Bowman   
onsdag 09. januar 2008
Fødebrevet vil gi deg og din partner, jordmødre og leger et mål å jobbe mot.Du har kanskje allerede en idé om hvordan du ønsker å sette barnet deres til verden. Et fødebrev kan være nyttig når du vurderer de forskjellige alternativene du har, inkludert hvor du ønsker å føde, hvordan du ser for deg fødselen, hva slags smertelinding du foretrekker, og hvem du vil ha med deg under fødselen. Det meste av planer blir lett glemt når riene kommer.
De fleste kvinner sier at den største fordelen ved å skrive et fødebrev er at det forbereder deg mentalt.
Les mer...
 
Oppdaterte kostholdsråd for gravide
Skrevet av Matportalen   
onsdag 12. desember 2007
Noen få matvarer kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for fosteret, selv om de ikke er farlige for deg som voksen.Når du er gravid er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Noen få matvarer kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for fosteret, selv om de ikke er farlige for deg som voksen.
Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene i denne artikkelen.
Les mer...
 
Hvilke typer julemat bør gravide unngå?
Skrevet av Matportalen   
fredag 23. november 2007
Gravide bør ikke spise raket fisk,Gravide trenger ikke gå på diett i høytiden, men det er enkelte matvarer kvinner bør holde seg unna i løpet av et svangerskap. Rakfisk skal gravide ikke spise i det hele tatt, og det er også viktig å sjekke at røkt og gravet fisk ikke går ut på dato med det første.
Les mer...
 
Kostholdsråd for gravide
Skrevet av Matportalen   
tirsdag 11. september 2007
Kostholdsråd for gravideNoen få matvarer kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for fosteret, selv om de ikke er farlige for deg som voksen. Barnet er mer følsomt for disse stoffene i fosterstadiet enn det vil være noen gang senere i livet. Mange av matvarene som nevnes nedenfor er lite brukt i et normalt norsk kosthold, og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene i denne artikkelen.
Les mer...
 
Ikke grunn til å advare gravide mot sushi
Skrevet av Matportalen   
tirsdag 11. september 2007
Ikke grunn til å advare gravide mot sushiDet er ikke grunnlag for å advare gravide mot å spise sushi på grunn av listeria bakterien (Listeria monocytogenes) i rå fersk saltvanns fisk, viser en risikovurdering fra Vitenskapskomiteen for mattrygget.
Rå saltvanns- (marin) fisk er en av hovedingrediensene i japansk sushi. Rå fisk kan være én av flere kilder til listeria-bakterien, som kan gi infeksjoner som går under navnet listeriose. Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert om gravide bør unngå å spise sushi og liknende produkter på grunn av listeria.
Les om hva du bør passe på hvis du skal spise sushi.
Les mer...
 
Skadelige bakterier og parasitter
Skrevet av Matportalen   
mandag 10. september 2007
Toxoplasma gondiiBlant de mikroorganismer som normalt forbindes med matforgiftning er det to som gravide bør være ekstra oppmerksom på: Listeria og Toxoplasma. Disse mikroorganismene kan skade fosteret uten å gi særlig kraftige symptomer hos moren. Eksempel på sykdomstegn hos moren kan være influensalignende symptomer. I verste fall kan en infeksjon føre til spontanabort eller medfødte skader hos barnet.
Les mer...
 
Gravide bør ikke håndtere slakt fra hjortevilt
Skrevet av Matportalen   
mandag 10. september 2007
Gravide bør ikke håndtere slakt fra hjorteviltHjortevilt er ofte smittet med parasitten Toxoplasma, viser en undersøkelse fra Veterinærinstituttet. Parasitten kan skade fosteret, og gravide bør spesielt være forsiktig med håndtering av slakt fra rådyr, elg og hjort. Gravide bør generelt unngå å spise kjøtt som ikke er gjennomstekt.
Analyser av 4300 viltlevende hjortedyr viste at 34 prosent av rådyrene, 13 prosent av elgene og 7,5 prosent av hjorten hadde antistoff mot Toxoplasma, noe som indikerer at dyrene er smittet og trolig er bærer av parasitten. Kun én prosent av villrein var smittet
Les mer...
 
Trening under svangerskapet
Skrevet av Ove Brandt   
torsdag 30. august 2007
Trening under svangerskapetIkke bli lat under svangerskapet. Beveg på kroppen om du ønsker å føde enklere og raskere. Studier viser at kvinner som trener under svangerskapet får enklere fødsler og restitueres raskere. Ikke overdriv, snakk med lege eller jordmor før du bestemmer deg for hvilke øvelser du skal gjøre. Du behøver ikke følge et strikst treningsprogram, regelmessig forsiktig mosjon er nok. Det er mange trygge og morsomme aktiviteter du kan gjøre uten risiko for fosteret.
Les mer...
 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader