Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Råd & Tips arrow Fødselsforberedelser med yoga
tirsdag 17. juli 2018
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Råd & Tips
Rettigheter
Fødselshistorier
Plager
Diverse Artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell diskusjon
Lover og rettigheter
Klær og utstyr
Hus og hjem
Navn
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
Kropp og velvære:
Fosterutvikling
Svangerskapsomsorg
Komplikasjoner
Fødsel
Keisersnitt
Kosthold og Helse:
Oppskrifter
Vekt og ernæring
Kostholdsråd
Røykekutt
 Klubber:
Terminklubber
Adoptivforeldre
Enslige gravide
Unge gravide
Moden SnartMamma
IVF-mammaer
Tvillinger og Trillinger
Risikosvangerskap
Vi som har mistet
Nytt fra Møteplassen
Nytt fra SnartGravid

A feed could not be found at http://www.snartgravid.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Nytt fra NybaktMamma

A feed could not be found at http://www.nybaktmamma.com/index2.php?option=com_rss&feed=RSS2.0&no_html=1

Fødselsforberedelser med yoga Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
mandag 15. april 2013

Yoga er et verdifullt verktøy før, under og etter fødselen. Du kan lære deg pusteteknikker og avslapping, styrke utholdenheten din, og komme i form igjen etter fødselen.
Yoga er et verdifullt verktøy før, under og etter fødselen. Du kan lære deg pusteteknikker og avslapping, styrke utholdenheten din, og komme i form igjen etter fødselen.
Hvis du finner kurs i yoga for gravide i nærheten, bør du absolutt bli med på det. Da får du kyndig hjelp til å velge ut, og gjennomføre, passende øvelser på en riktig måte.


Bli kjent med pusten din

Pusteteknikk, og ikke minst det å være bevisst på hvordan du puster, er en viktig del av fødselen. Ved å feste oppmerksomheten på noe annet enn smertene, kan du jobbe med kroppen, istedenfor å motarbeide den, og du kan faktisk minske opplevelsen av smerte. Hvis du stammer musklene under riene, kan smertene føles mer intense, og du kan også motarbeide åpningen av livmorhalsen.
Ved å fokusere på å puste rolig, oppfordrer du kroppen din til å slappe mest mulig av, og du kan faktisk også senke puls og blodtrykk.
Husk at vi har født barn i tusenvis av år, og kroppene våre er laget for å klare dette.

*Start med å finne en komfortabel stilling. Du kan sitte i en stol, eller på gulvet i skredderstilling, eller legge deg ned.
Lukk øynene, og kjenn på hvordan brystkassen hever og senker seg, og kjenn at magen slapper av.
Etter hvert som du puster dypere, får du ansiktsmusklene til slappe av. Så skuldrene. Kjenn etter områder nedover i kroppen, som virker anspent, og få de til å slappe av mer for hvert utpust.

Det å lære seg å puste dypt og avslappet kan hjelpe kroppen med å produsere oxytocin, som hjelper til i fødselsforløpet.


Finn noen enkle øvelser, og øv på de

Velg øvelser som strekker og styrker ben, hofter og siden av kroppen. Ikke vri eller legg vekt på magen! Yoga under fødselen handler først og fremst om avslapping og kroppsbevissthet.

Hvis du finner kurs i yoga for gravide i nærheten, bør du absolutt bli med på det. Da får du kyndig hjelp til å velge ut, og gjennomføre, passende øvelser på en riktig måte. I tillegg kan du treffe mange likesinnede.
Hvis du ikke finner noe kurs, kan du skaffe en bok om yoga for gravide, eller søke på nett. Det du bør se etter, er enkle strekkøvelser.

Finn øvelser som får deg til å føle deg vel. Strekk av sidene, og øvelser der du sitter på huk, kan være gode alternativer.
Rull skuldrene fremover og bakover.
Strekk nakken, ved å legge hodet ned mot skuldrene, først til den ene siden, så til den andre.
Stå på alle fire, og svai og krum ryggen annenhver gang. Bøy hodet bakover mot ryggen, og pust inn, når du svaier. Og bøy hodet nedover mot magen, og pust ut, når du krummer ryggen.

*Hvis du blir svimmel og uvel av å ligge på rygge, bør du unngå det. Babyen kan presse på en blodåre i ryggen, som fører blodet tilbake til hjertet fra bena. Dett kan føre til svimmelhet, kortpustethet og kvalme.
Hvis du merker noe av dette, bør du unngå øvelser der du ligger flatt på ryggen.

*Etterhvert som du bli større, blir balansen påvirket. Ikke prøv å holde en stilling for lenge, og bruk støtte ved behov.

*Ikke gjør noe som gjør vondt, og unngå øvelser som strekker magemusklene!


Ikke press deg selv

Under fødselen er det viktig å slappe av så mye som mulig. Anstrengelse, selv under trening, er ikke nyttig. Lær deg å slappe av ved hjelp av pusten og stillingene for å slappe best mulig av under fødselen.


Avslutt med 20 minutter avslapping

Dette er det viktigste du kan øve på for optimal helse for både kropp og sjel. Avslapping bidrar til å senke puls og blodtrykk, og er gunstig for hovne ben, samt for å redusere stress.

Sett gjerne på litt rolig og avslappende musikk.
Legg deg på siden, lukk øynene, og fokuser på pusten. Det er helt ok hvis du sovner. Jeg tror noen sovnet hver eneste gang vi kom til denne delen av kurset, den gangen jeg gikk på yoga for gravide. Det viktige her er å slappe av så mye som mulig, og å bli virkelig flink til nettopp det, slik at du kan holde deg så avslappet som mulig under riene.
Hvis du merker at du blir distrahert av tanker eller lyd, fokuserer du igjen på pusten. Ligg sånn i minst 20 minutter.

Øv litt hver dag, selv om du bare har 5 minutter tilgjengelig av gangen
Husk at riene bare varer noen minutter av gangen.


Tenk positivt!

Kvinner har født barn i tusenvis av år. De klarte det - og det kan du også!

 

 

 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader