Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | NybaktMamma |
  
Forside arrow Rettigheter arrow Unngå overflødig foreldrepengeforsikring
lørdag 20. januar 2018
Unngå overflødig foreldrepengeforsikring Utskrift E-post
Skrevet av NAV   
søndag 29. juni 2008
 

Unngå overflødig foreldrepengeforsikring

 

 
Selvstendig næringsdrivende som har tegnet forsikring kun for å få svangerskapspenger og foreldrepenger med 100 prosent dekning, bør si opp avtalen innen 1. juli. Hvis ikke må det betales forsikring et halvt år til.

 

Folketrygdloven endres med virkning fra 1. juli 2008. Fra dette tidspunktet er det ikke lenger nødvendig å tegne frivillig tilleggsforsikring i folketrygden for å få svangerskapspenger og foreldrepenger med 100 prosent av beregningsgrunnlaget.

Frivillig tilleggsforsikring er imidlertid en felles forsikring som gjelder både sykepenger, svangerskapspenger og foreldrepenger. Velger du å si opp forsikringen, sier du med andre ord opp forsikringen knyttet til alle områdene.
 

Når er tilleggsforsikring fortsatt nødvendig?

– Mange kan ha tegnet forsikringen kun for å sikre at de får foreldrepenger tilsvarende 100 prosent av beregningsgrunnlaget. Disse behøver ikke lenger forsikring. Alle som har tegnet forsikringen for å sikre seg sykepenger tilsvarende 100 prosent av beregningsgrunnlaget, må fortsette å betale forsikring, sier Hilde Olsen, direktør for pensjon og ytelser i NAV.

Ønsker du å si opp forsikringen, kontakter du NAV-kontoret der du bor. Alle selvstendig næringsdrivende med tilleggsforsikring fikk brev om dette i juni.
 

Automatisk omregning til 100 prosent

Dersom du ikke har tegnet tilleggsforsikring og du i dag mottar 65 prosent av grunnlaget ditt i svangerskaps- eller foreldrepenger, behøver du ikke å foreta deg noe. Utbetaling av dine foreldrepenger blir automatisk regnet om til 100 prosent fra 1. juli. Svangerskaps- og foreldrepenger er begrenset til seks ganger folketrygdens grunnbeløp.

 

 

 
Mest lest:
 Copyright © 1999-2013 SnartMamma.com
Juridiske merknader